Telefon

0784100002

Email

simona.vladoi@yahoo.com

Program

Luni - Vineri : 18:00 - 20:30

Yoga, prezentată pe înțelesul copiilor, îi poate ajuta să elimine stresul trăit in această lume care se mișcă pe repede-înainte.

Vă invit să descoperim împreună avantajele pe care ni le oferă YOGA PENTRU COPII.

Copiii noștri trăiesc într-o lume agitată, grăbită, înconjurați de părinți ocupați, de presiunea din școală, lecții obositoare, jocuri video, telefoane, tablete, mall-uri și competiții. De obicei nu considerăm că aceste lucruri pot cauza stres copiilor noștri, dar de cele mai multe ori acest lucru se întâmplă.

Yoga poate ajuta în eliminarea acestor presiuni. În momentul în care copiii învață despre cum să aibă grijă de corpul lor, despre relaxare și despre liniște interioară, pot face față presiunilor vieții mult mai ușor. Yoga practicată de la vârste fragede crește respectul de sine și ajută la conștientizarea faptului că activitatea corpului nostru nu trebuie să fie competitivă. Încurajarea cooperării și a compasiunii, în loc de opoziție, este un mare dar pe care îl putem oferi copiilor noștri.

Când yoghinii au dezvoltat asanele cu multe mii de ani în urmă, ei trăiau încă aproape de lumea naturală și foloseau animale și plante pentru inspirație – înțepătura unui scorpion, grația unei lebede, statura împământată a unui copac. Când copiii imită mișcările și sunetele naturii, au șansa de a intra în altă ființă și își imaginează că își asumă calitățile. Când își asumă poziția leului (Simhasana), de exemplu, experimentează nu numai puterea și comportamentul leului, ci și propriul lor sentiment de putere: când să fie agresivi, dar și când să se retragă.

Yoga cu copiii oferă multe posibilități de a face schimb de înțelepciune, de a împărtăși momente bune și de a pune bazele unei practici pe tot parcursul vieții.

Cea mai mare provocare la clasele de yoga pentru copii este să reușim ca aceștia să-și mențină atenția suficient de mult timp pentru a-i învăța beneficiile yoga: liniște, echilibru, flexibilitate, concentrare, pace, grație, conexiune, sănătate și bunăstare. Din fericire, majorității copiilor le place să vorbească și le place să se miște – ambele se pot întâmpla în yoga. Copiii se vor juca, asumându- și rolul de animale, copaci, flori, războinici. Rolul meu, ca și antrenor, este să fac un pas înapoi și să le permit să latre în poziția de câine, să șuiere în poziția de cobră și să miaune în poziția pisicii. De asemenea, copiii pot recita alfabetul sau pot număra  în timp ce mențin poziția. Sunetul este o lansare excelentă pentru copii și adaugă o dimensiune auditivă experienței fizice a yoga.

Copiii trebuie să descopere singuri lumea. A le spune să gândească mai bine, să o facă mai bine sau să fie într-un anumit mod, deoarece este bine pentru ei, nu este calea optimă. În schimb, haideți să le oferim un mediu iubitor, receptiv și creativ pentru a-și descoperi propriile adevăruri. Pe măsură ce realizează diferitele asane (poziții) de animale și naturale, devin mai conștienți de corpul lor. Când sunt șerpi (Bhujangasana), îi las să își imagineze cu adevărat că sunt doar o coloană vertebrală lungă, fără brațe și picioare. Ați mai putea alerga sau urca pe un copac? În Tree Pose (Vrksasana), le solicit să își imagineze că sunt un stejar uriaș, cu rădăcini care cresc din fundul picioarelor lor. Ai putea rămâne în aceeași poziție timp de 100 de ani? Dacă ai fi tăiat, ar fi bine? Ar durea?

Când se întind ca un câine, se echilibrează ca un flamingo, respiră ca un iepuraș sau stau puternici și înalți ca un copac, fac o legătură între macrocosmosul mediului lor și microcosmosul corpului lor. Importanța respectului pentru toată viața și principiul interdependenței devine evidentă. Copiii încep să înțeleagă că suntem cu toții făcuți din aceleași „lucruri”. Suntem doar în diferite forme.

Gândiți-vă că cel care predă yoga pentru copii este mai degrabă un facilitator decât un profesor.  Lumea copiilor este nemărginită de mirare și explorare. Alegeți să îi lăsați șă participe la clasele de yoga și veți avea un copil fericit, cu respect pentru ceilalți, pentru natură și mediul înconjurător.

 

Cu drag, Simona!

 

Recommended Articles

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *