Telefon

0784100002

Email

simona.vladoi@yahoo.com

Program

Luni - Vineri : 18:00 - 20:30

      Știi zilele alea în care, după o zi plină la muncă, cu telefoane sunând toată ziua, în care te-ai apucat de 10 lucruri odată și nu ai reușit termini nici măcar două dintre ele? Zilele acelea în care fugi după-masa de la muncă îți duci copilul la meditație, sau să-l iei de la afterschool, ajungi și la cumpărături, stai în trafic zeci de minute și pe fundal îți auzi copilul cum te-ntreabă din 5 în 5 minute : ‘’Mamiiiii, mai avem mult până ajungem??? Mă plictisesc, mi-e foame!!”

Dar momentele acelea în care nu ai cu cine lăsa copilul în timpul zilei și ești nevoit să-l ții cu tine la muncă, telefoanele care sună în continuu și ai de îndeplinit noi si noi task uri? Pe lângă asta, copilul vine din 5 în 5 minute ți spună s-a plictisit și intreabă mereu cât mai e ceasul și când termini programul?

 

Apelezi la cărticele de colorat, de citit, lego, jocuri, dar tot nu reușești acoperi cele 8 ore așa recurgi la eternele desene animate la TV sau, mai rău, la telefon/ tabletă, pentru că știi că asta e singura modalitate de a-l ține ocupat ca tu să poți finaliza ce ai de făcut. 

      Trăim vremuri pe repede înainte, ritmul nostru zilnic este o alergare continuă dintr-o parte în alta, de la job la școala copilului, la afterschool, la activitățile extra școlare ale copilului, la cumpărături, la zile de naștere ale prietenilor copiilor noștri, și în final acasă…vrem le facem pe toate odată , le facem repede și bine, bifăm tot ce ne-am propus pe lista noastră zilnica de ‘’to do’’.

Image result for masini in trafic

În tot ritmul ăsta alert, de multe ori uităm ce înseamnă răbdarea (asta se vede în mare parte în trafic sau când așteptăm la barieră sau la coadă în supermarket), uităm ce înseamnă empatia și înțelegerea, uităm de lucrurile cu adevărat importante din viața noastră și de simplitatea vieții trăite frumos, iar asta se vede în faptul ca nu mai comunicăm, nu mai zâmbim și suntem mai tot timpul încruntați și ocupați. 

Nu avem timp facem sport, deși asta ne propunem de fiecare dată, nu avem timp ne jucăm cu copiii noștri și rareori ne găsim dispoziția să-i ascultăm, nu avem timp sa mergem la film sau in oras cu prietenii… în concluzie: nu ne ajunge niciodată timpul!

Cumva, totuși, găsim mereu timpul necesar și dispoziția pentru a naviga pe rețetele sociale sau pur și simplu de a fi prezenți în mediul online sau în fața unui ecran, în fiecare zi. Petrecem ore întregi pe zi în fața unui telefon (statisticile arată un adult petrece în jur de aproximativ 3 ore din zi în mediul online) fără conștientizăm măcar… Recunoaștem sau nu, am ajuns ne trezim cu alarma de la telefon și dormim cu el pe noptiera de lângă noi, mâncăm cu telefonul pe masă sau chiar navigând pe el, comunicăm predominant prin telefon, traversăm strada cu ochii în telefon, mergem la sală și ținem telefonul lipit de noi…
De cate ori nu vi s-a întâmplat intrați pe o rețea socială doar așa, pentru un ‘’scurt scroll’ și când ați închis telefonul , v-ați dat seama a trecut o oră sau mai mult timp decât propuseserăți?


Nici nu realizăm trăim vremurile cele mai comode din istorie, având la dispoziție mai multe decât ar fi visat vreodată strămoșii nostri și chiar mai multe decât am fi visat chiar și noi înșine, pe vremea când eram copii… Găsim tot ce avem nevoie la un click distanță și toate gadgeturile care fac parte din viața noastră au menirea ne-o ușureze și ne îmbunătățească nivelul de trai.

      …Și chiar și așa, deși avem atât de multe la dispoziție, paradoxal, mulți dintre noi suntem mai tot timpul nemulțumiți, nervoși, mereu în criză de timp, mereu pe fugă, vrem facem totul și totuși avem senzația nu facem niciodată de ajuns… Acumulăm frustrări și constatăm la final de an nu știm cum au trecut zilele, lunile, cum a trecut anul, cum ne-a trecut viața, așteptând mereu câte ceva: week-end-ul, concediul, zilele mai bune, vremurile mai frumoase.

Recommended Articles

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *